• 100% gecontroleerd biologische wijnen
  • wijn direct van kleine wijnboeren die je niet vindt in de supermarkt
  • 100% gecontroleerd biologische wijnen
  • 0

raapstelenstamppot, rauwe

Ingredënt: aardappel Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 30 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen:


1½ kilo aardappelen

6 bosjes raapstelen

2 dl. melk

zout

peper

snufje nootmuskaat Voorbereiding: Schil 1½ kilo aardappelen.

Snijd de ondereinden van de bosjes raapstelen af en verwijder het touwtje waarmee de bosjes tezamen worden gehouden.

Was de raapstelen goed uit, laat ze uitlekken en hak ze fijn. Bereiding: Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, stamp ze fijn en roer ze met hete melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree.

Meng de rauwe groente door de puree en laat het mengsel onder voortdurend roeren weer even goed heet worden.

Lekker met een uitgebakken speklapje. Oorsprong recept
en illustratie: Recept :©1998 Lien Vijlbrief, Interwines.nl Wijnadvies: een droge rosé of een lichte rode wijn Goed wijntje:
Montepulciano d'Abruzzo - 'ampirosa' - Illuminati
Beter wijntje:
Mignot - Beaujolais Villages - 'La Senteliere'
Best wijntje:
Julienas "La gentilhommière" - "Cru du Beaujolais" - Jean Louis Quinson