Wijnen om intens van te genieten!

Geplaats op 24 augustus 2017 door: Chantal Driesen


Al jaren werken we samen met het traditionele familie bedrijf Parra Jimenez. Een prachtig bedrijf gerund door de drie broers Francisco, Javier en Luis Parra, samen met wijnmaker Diego Fernandez Pons. Samen maken sinds 1996 en vol overgave biologisch gecertificeerde wijnen van hoge kwaliteit. Een kwaliteit waar wij jaar in jaar uit blind op vertrouwen. Want zij maken onze biologische huiswijnen. De fris stuivende Verdejo en volfruitige Tempranillo…

Op de Spaanse hoogvlakte

In La Mancha groeien de biologische druiven in volle overgave want het klimaat heeft namelijk alles mee. Het is er droog en de zon schijnt er volop waardoor ziektes en schimmels zich niet gauw zullen nestelen in de wijngaarden. Daardoor worden de druiven in uiterst gezonde staat geplukt en dat proef je! Prachtig zuiver, volfruitig en elegant…

Parra By the Grape Especial

Na jarenlange samenwerken hebben we een goede band met ze opgebouwd. En we waren dan ook blij verrast dat ze onlangs aanboden éénmalig in kleine oplage een speciale cuvée voor ons te maken. Twee wijnen gemaakt van de beste kwaliteit biologische druiven. En het resultaat is om van te genieten!

De wijnen: 100% biologisch

De Parra By the Grape Especial Verdejo – Sauvignon Blanc stuift het glas uit! Het verkwikkende frisse tropische karakter van deze wijn overstijg menig luxe Rueda. En de Parra By the Grape Especial Syrah – Tempranillo is prachtig zuiver, met een vleugje kruidigheid van de Syrah en een zwoel sappig karakter van de Tempranillo. En zoals je van ons gewend bent 100% biologisch!

Parra Jimenez, meer dan wijn

Maar Parra Jimenez is meer dan wijn, zo zijn ze ook de grootste biologische knoflookproducent van Spanje, en hebben ze een eigen truffelveld. Ook de vrouwen van de broers zitten niet stil, zij maken heerlijke manchegokaas. Wij zijn groot fan!