Pizza time! Wat drinken we?

Geplaatst op 2 mei 2018 door: Chantal Driesen


Een lekkere Pizza als maaltijd of snack blijft ongekend populair. Ook wij genieten er regelmatig van, het liefst zelfgemaakt met biologische producten en met heerlijke toppings zoals gedroogde ham, ui en geitenkaas.

Maar dan komt de grote vraag, wat drink je er bij?

What grows together goes together

Een pizza is geen pizza zonder Italiaanse kruiden en laat die kruidigheid nu net vaak in Italiaanse wijnen te vinden zijn. Hou het dus lokaal en schenk er een mooi glas Italiaans bij!

Fris Italiaans wit

Heb je toppings die ‘fris’ smaken, zoals geitenkaas, zeevruchten of met exotisch fruit. Ga dan voor een mooi glas fris Italiaans wit, het liefst met een klein bittertje. Dit past mooi bij de Parmezaanse kaas die natuurlijk niet mag ontbreken! Kies bijvoorbeeld een Greco Bianco, een Pecorino of de welbekende Pinot Grigio.

Sappig Italiaans rood

Ben je juist dol op pizza’s met vlees zoals gedroogde ham, spek of chorizo dan is rood de betere keuze! En omdat de tomatensaus vaak ook veel frisheid (zuren) bevat is het belangrijk om voor een rode wijn te kiezen die lekker sappig is, vol fruitige smaken. Kies bijvoorbeeld een Primitivo, Chianti of een Montepulciano. Let op dat de tannines in de rode wijn niet al te heftig zijn voornamelijk in combinatie met pittige ingrediënten zoals chorizo. Dit kan namelijk erg botsen!

Mijn pizza ‘favoriet’: Onze nieuwe aanwinst uit Castel del Monte, de volfruitige Vignuolo Rosso.

Buon appetito! Of moet ik zeggen Salute?