Geplaats op 1 augustus 2017 door: Chantal Driesen


Wijnschrijver Hubrecht Duijker over de Château Beausejour Puisseguin Saint Emilion

”Overtuigd biologisch, zo maakt Gérard Dupuy zijn wijnen in Puisseguin-Saint-Emilion, een zogeheten satellietdistrict van Saint-Emilion. Hij doet dit op het familiale Château Beauséjour waarvan de klei- en kalksteen bevattende akker 20 hectare omvat. Voor de jaargang 2015 koos Monsieur Dupuy 70 procent merlot, aangevuld door cabernet franc en een beetje cabernet sauvignon. De op fust gelagerde wijn is vrij stevig van structuur en heeft een voornamelijk donker aroma (drop e.d.) plus licht rokerige roosteraroma’s en nog wat tannine. Het is essentieel om er wat bij te eten, want dan komt deze Bordeaux het best tot zijn recht. Denk aan lamsbout uit de oven, biefstuk van de grill, sudderlapjes, enzoverder.” – Hubrecht Duijker, vinpressionnist (www.hubrechtduijker.com)

Probeer het bijpassende recept eens van lamsburger met zoete aardappelfriet!