aardappel gevuld met Quorn™ stukjes, gegratineerde

Ingredënt: QuornTM stukjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 45 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

175 gr. Quorn stukjes
4 grote vastkokende aardappelen ca. 200 gr.
2 bosuitjes, in ringetjes
4 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
100 gr. zachte geitenkaas, verkruimeld
1 et.l. fijngehakte Provencaalse kruiden
2 et.l. créme fraïse
zout, versgemalen peper
2 et.l. olijfolie Voorbereiding: Koken met QuornTM, verrassend lekker.

Met Quorn eet je elke keer lekker anders. Want Quorn producten zijn verrassend veelzijdig, snel en eenvoudig klaar te maken en ze passen bij ieder gerecht. Van Oosters tot Italiaans, van snelle ‘snack’ tot kindermenu; met Quorn kun je eindeloos variëren. Daarom ontdekken steeds meer mensen Quorn als aantrekkelijk alternatief voor vlees.
Het Quorn ingrediënt is van plantaardige oorsprong, gemaakt van een eiwitrijk plantje dat tot de familie van de paddestoelachtigen behoort. Quorn heeft veel gezonde eigenschappen. Het bevat veel plantaardige eiwitten, voedingsvezels en mineralen. Bovendien is het vet-arm en bevat het geen cholesterol.

Verwarm de oven voor op 200_C.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water. Kook de aardappelen in ca. 20 min. beetgaar.
Snijd de Quorn stukjes kleiner en schep ze in een kom met de bosuitjes, olijven, geitenkaas, Provencaalse kruiden en créme fraïs door elkaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Bereiding: Giet de aardappelen af.
Snijd in de lengte een kapje af en hol de aardappelen uit. Zet de aarappelen op een ingevette bakplaat en vul ze hoog op met het Quorn mengsel.
Bestrijk de aardappelen met olijfolie en sprenkel ook olijfolie over de vulling.
Bak de aardappelen in de oven in ca. 25 min. mooi goudbruin.
Lekker met rucolasalade met tomaat.

Tip!U kunt de aardappelen ook in de oven gaar poffen. Verpak de aardappelen dan in aluminiumfolie en pof ze in de voorverwarmde oven in ca.45 min. gaar. Verwerk ze verder volgens het recept. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 -Receptenboekje Koken met QuornTM, met dank aan O'lio Communicatie, Amersfoort. Wijnadvies: lichte, droge witte wijn Goed wijntje: Soave - S. Benedetto Beter wijntje: Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico "Macrina" - Garofoli Best wijntje: Château Le Maine Gros Bois 2000 - Bordeaux

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden