aardappelkroketten

Ingredënt: aardappel Aantal personen: 3 Voorbereidingstijd: 35 Bereidingstijd: 15 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 3 personen

1 kilo aardappelen
boter
1 ei
3 eetlepels bloem
nootmuskaat
aromat
zout
voor het paneren:
1 ei
paneermeel
frituurvet Voorbereiding: Kook de aardappelen in water met zout in 20 tot 25 minuten gaar. Giet het water van de aardappelen af en laat ze even droogstomen.
Doe de aardappelen daarna in een pureeknijper of gebruik een mixer om de puree mooi glad te krijgen. Voeg boter, ei, bloem, nootmuskaat en aromat toe. Meng alles door elkaar tot een soepel deeg ontstaat. Bereiding: Klop het ei los met een eetlepel water. Rol de kroketten in de gewenste vorm en wentel ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Verwarm het frituurvet tot 180° C. Bak hierin de kroketten met enkele stuks tegelijk tot ze rondom mooi bruin en knapperig zijn.
Laat ze op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier uitlekken en leg de aardappelkroketten op een voorverwarmde schaal. . Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1998 Lien Vijlbrief, Interwines.nl Wijnadvies: De wijnkeuze is afhankelijk van eventuele vleessoort, groenten en sauzen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden