Advies: romige, fruitige wijn

De sappige smaak van gebraden kip, met daarbij de zoete volheid van pompoen, dat vraagt om een romige, fruitige wijn. Twee aanraders: de Chardonnay-Viognier 2009 van Stormhoek (AH Wijndomein, 3,99) en de Vermador Monastrell Rosé 2008 (Natuurvoedingswinkels, 5,99).

 

Waarom
Ja, dat is me er eentje hoor, die Yolanda van der Jagt. Komt ze met de grotemensenversie van kip met appelmoes! Want laten we wel wezen, pompoen is zoet. Minder zoet dan appelmoes - daar gaat nog eens de halve suikerpot in - maar toch echt zoet. Daar komt de fantastisch lekkere smaak van bruine boter bij, die naar karamel ruikt. Kortom, een al te droge wijn moeten we niet hebben. En zeker geen straffe rode.

 

Biologisch
AH Wijndomein doet het weer: een sappige, fruitige wijn brengen voor heel weinig geld. Chardonnay en de nieuwe hitdruif viognier dansen er samen vrolijk in rond. Wie geen zin heeft in zo’n Zuid-Afrikaanse witte, neemt de Rosado van de monastrelldruif die Vermador maakt in de Spaanse provincie Alicante. Biologisch! Met lekker flink wat kleur en een kernachtige, fruitige smaak past hij perfect bij de kip en de pompoenpuree.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden