ananasring met ijs en warme ananassaus

Ingredënt: ananas Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 15 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen
1 blikje ananasschijven(4 stuks) 3 eetlepels ananasjam 0,5 liter roomijs 4 dunne koekwafels Voorbereiding: niet nodig Bereiding:

  • Laat de ananas in een zeef uitlekken en vang het sap op. Breng 5 eetlepels van het ananassap en de jam in een steelpan aan de kook en laat dit inkoken tot een licht gebonden saus.
  • Verdeel de ananasschijven over 4 bordjes. Schep met een (kleine) ijslepel 2 à 3 bolletjes ijs op elke schijf. Verdeel de warme saus over het ijs en steek de koekwafels in het ijs. Tip!:In plaats van koekwafels kunt u het gerecht ook garneren met een toefje verse munt en een garneerchocolaatje

Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2001 'Lekker koken met... Nel van der Marel " Het Nederlands Zuivelbureau" Wijnadvies: mousserend demi-sec of lichte zoete wijn Goed wijntje: Canei Bianco - Vino Frizzante - Canelli Beter wijntje: Elio Perrone - Moscato d'Asti Best wijntje: Tarlant - Champagne Reserve demi-sec

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden