andijviestamppot met spekjes

Ingredënt: andijvie Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 30 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen:

750 gram andijvie
1,5 kg aardappelen
2 dl melk
zout
peper
300 gram magere gerookte julienne spekjes
Voorbereiding: Snijd de andijvie zo fijn mogelijk, was ze 2 of 3 keer en laat ze in een vergiet uitlekken.
Schil de aardappelen. . Bereiding: Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze lichtblond zijn.
Kook de aardappelen en stamp ze fijn. Roer ze met de hete melk, zout en peper tot puree en meng hierdoor de rauwe andijvie-reepjes.
Laat het mengsel nog even goed heet worden en roer er daarna de gebakken spekjes met het bakvocht door. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1998 Lien Vijlbrief, Interwines.nl. Fotografie: ©1999 Revo Studios -Foto & Design en Kooltjes Advies v.d. Horeca. Wijnadvies: lichte, smakelijke rode wijn Goed wijntje: Cuvée de la Montagne Rouge - Paul Bouchard - VdT Français Beter wijntje: Culemborg - Pinotage - Western Cape Best wijntje: Côtes du Rhône Villages - Chemin des Papes

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden