appel met kruidige sinaasappelsaus, warme

Ingredënt: appel Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 60 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

4 friszure appels (goudreinetten)
2 eetlepels citroensap
50 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
75 gram blanke rozijnen
2 eetlepels marmelade of abrikozenjam
sinaasappelsaus:
3 sinaasappels
1 dl witte wijn
2 kruidnagels
stukje pijpkaneel (of mespuntje kaneelpoeder)
50 gram suiker
15 gram aardappelmeel
Voorbereiding: Een warm dessert, zo uit de oven, smaakt prima op een koude winterdag. Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels met een dunschiller. Boor de klokhuizen eruit. Besprenkel de geschilde appels met het citroensap.
Meng in een diep bord de suiker en de kaneelpoeder. Rol de appels erdoor. Zet de appels naast elkaar in een ovenschaal.
Vul de appels met de rozijnen. (Wel deze eventueel van tevoren in rum.) Verdeel de marmelade of de abrikozenjam over de rozijnen in de appels.
Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de appels in ca. 20-25 minuten karameliseren. Dek ze af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van de schil. Pers alle sinaasappels uit. Vul het sap aan met de witte wijn tot 4 dl. Voeg de sinaasappelrasp, de kruidnagels en de kaneel toe en breng alles aan de kook.
Zeef het sap en los de suiker erin op. Roer het aardappelmeel glad met een beetje koud water en bind hiermee de saus. Zet de appels op borden of in schaaltjes. Giet de warme saus erover. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 Ditjes & Datjes, Riet Sprengers / Le Palais Fin Wijnadvies: lichte, zachte zoete witte wijn Goed wijntje: Dolceoro - Moscato d'Asti - Dell' Acquese Beter wijntje: Meloni - Cannonau di Sardegna- Best wijntje: Sauternes - Pavois d'Or

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden