artisjokragout met ham en koriander

Ingredënt: artisjokken Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 10 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

2 blikken artisjokbodems a 400 g.
6 bosuitjes
2 dl droge witte wijn
2 potten vleesfond a 380 ml.
300 g beenham in iets dikkere plakken gesneden
1 zakje verse peterselie
1 zakje verse koriander
2 bekertjes crème fraîche a 200 ml
8 eetlepels allesbinder
zout
peper Voorbereiding: De artisjokken in een zeef goed laten uitlekken. De bosuitjes wassen en in dunne ringetjes snijden.
In een steelpan de uiringetjes met de wijn en de fond aan de kook brengen en op een hoog vuur in 8 minuten inkoken.
Intussen de ham in reepjes snijden. De peterselie en de koriander fijnknippen. De artisjokbodems in vieren snijden. Bereiding: De crème fraîche door het wijnmengsel roeren en circa 1 minuut laten meekoken. De artisjokken, de ham, de peterselie en de koriander toevoegen. De allesbinder erdoor roeren en de ragout nog circa 1 minuut zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met pasta of rijst en eventueel met een groene salade. Oorsprong recept en illustratie: Recept ©1998 Robbert Officier, Interwines.nl Wijnadvies: volle, droge witte of rosé wijn Goed wijntje: Château La Gordonne - Rosé Beter wijntje: Domaine de Coudoulet - Viognier -VdP d'Oc Best wijntje: Domaine de L'Églantière - Petit Chablis

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden