Asperge-wijn

Kijk nou toch, is het alwéér aspergetijd! Gelukkig maar, want je hebt lieden die er dol op zijn. Zelf heb ik er trouwens ook niks op tegen.

 

Niet dat ik tot de fanatici die behoor die verre tochten ondernemen naar dat ene speciale adresje dat niemand anders kent en waar je de aller- allerlekkerste haalt, maar zo gezellig wat asperges door de boter slieren, eitje erbij, ham van een blij en welopgevoed varken, als je rijk bent een eerste opperdoezertje... mmm, ja, doe mij maar nogmaals, moeders.

 

Eerlijk oprecht eten is dat, asperges. Wee dan ook degene die er moeilijk mee gaat doen. Vermijd de Michelinrestaurants. Een asperge is er niet om artistiek mee te gaan culinairen. Asperges eet je op. Aan de keukentafel, zonder poespas. En dan midden in de nacht wakker worden en geurend pissen. Dat is pas wc-verfrisser!

 

En dan nu de hamvraag: wat drinken we er bij, by the asperagus? Zoals u weet is lekkere wijn lekker bij alles, maar lekker ruig dichtbetimmerd rood met 14,5 procent is misschien toch niet de ultieme combinatie met die subtiele lichtvoetige smaken van asperge, ham, pieper. Hou het dus ook qua drinken klassiek, daar aan de keukentafel. En eenvoudig. Schenk nooit iets wat u niet snapt.

 

Elzassers

  • Schoffit, alsace, chasselas 2005 € 14,-
    www.pasteuning.nl 020-6622455
  • Marc Tempé, alsace zellenberg, pinot blanc 2007 € 12,70
    www.vojacek.nl 043-3253170

Oostenrijkers

Duitsers

 

Maar zo’n fijne chardonnay als de Penfolds Rawsons Retreat gaat ook prima, net als alle goede eenvoudige witte bourgogne zonder hout. En eigenlijk alle wijn wit en volslank als een AAAsperge. Schrans, zuip en wees gelukkig.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden