aspergecappucino met zalm en rode sla

Ingredënt: asperges Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

aspergekopjes
7 dl aspergevocht
1/2 dl room
1/2 dl crème fraiche
1 theelepel suiker
nootmuskaat
zout en versgemalen peper
50 gram gerookte zalm
verse bieslook
stukje rode sla
klontje boter
2 eetlepels notenolie Voorbereiding: niet nodig Bereiding: Kook de aspergekopjes gaar in water met zout.
Breng het aspergevocht met de room en de crème fraiche aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes koken. Voeg de suiker toe en breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Zet het vuur uit.
Snijd de gerookte zalm in reepjes van 1 cm. Hak de bieslook. Snijd de rode sla in dunne reepjes.
Verwarm de soep. Bind de soep licht met allesbinder.
Verhit een klontje boter en bak de rode sla enkele minuten. Voeg eventueel zout en versgemalen peper naar smaak toe.>BR> Maak de soep met de staafmixer schuimig en giet er gelijktijdig de notenolie bij.
Verdeel de stukjes asperge, de zalmreepjes en de rode sla over de voorverwarmde borden. Giet de aspergecappucino erover en bestrooi de soep met de gehakte bieslook. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Lien Vijlbrief, Interwines.nl - Met dank aan Koos Manders, Vriendenkring 't Slagertje. Wijnadvies: droge, fruitige witte wijn Goed wijntje: Mooi Fonteyn - Cinsaut / Cabernet Beter wijntje: 'Cuvée d'Alsace' - Henri Klee Best wijntje: Riesling -' Schoenenbourg ' Grand Cru d'Alsace 2000 - Domaine Stoeffler

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden