asperges à la flamande ( op zijn Vlaams )

Ingredënt: asperges Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 12 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

32 Asperges AA kwaliteit
600 gram boeren beenham niet te dun gesneden
400 gram nieuwe aardappelen
1 ei
150 gram roomboter
nootmuskaat . Voorbereiding: Asperges bereiden als aangegeven in het basis recept.(zie elders op deze site bij hoofdgerechten) Bereiding: Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar en pel ze.
Maak de asperges warm in een pan met wat boter en doe daarbij de plakken ham.
Kook het ei hard, pel dit en snijd het in vieren.
Smelt de rest van de boter.
Serveer dit alles op een bord en strooi er wat nootmuskaat over. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©1999 Carlo Kooltjes, Kooltjes Advies v.d. Horeca. Fotografie: ©1999 Revo Studios -Foto & Design Wijnadvies: halfdroge, witte aromatische wijn Goed wijntje: Pinot Blanc - Pfaffenheim Beter wijntje: Pinot Blanc 2001- P. Buecher - Alsace Best wijntje: Pinot Blanc - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden