asperges koken (basisbereiding)

Ingredënt: asperges Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 10 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

500 gram asperges
zout
klontje boter
schepje suiker
stukje bladfolie
Keukengereedschap:
een Aspergepan
een Asperge schiller
een theedoek. Voorbereiding: Zorg dat u een verhoogde werkrand heeft zoals een omgedraaid bakje.
Schil de asperges met een asperge schiller of een dunschiller.
Houd de asperge aan de punt vast ( die hoeft niet geschild worden ) en begin te schillen van punt naar onderkant. Draai de asperge regelmatig, de asperge moet goed dik geschild worden en verwijder de houtige onderkantjes. Bereiding: Doe koud water in een asperge pan of, als u die niet heeft, een ruime pan .U kunt ook een braadslee gebruiken.
Voeg wat zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de asperge-schillen een tijdje trekken.
Verwijder de schillen en de onderkantjes. Voeg de asperges toe en kook de asperges zachtjes 7 tot 10 minuten. Zet het vuur uit.
Tip: Zorg dat de asperges altijd onder staan tijdens het koken. Leg daartoe een theedoek boven op de asperges. Tip: Zorg dat de asperges altijd onder staan tijden het koken. Leg daartoe een theedoek boven op de asperges. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©1999 Carlo Kooltjes, Kooltjes Advies v.d. Horeca. Fotografie: ©1999 Revo Studios -Foto & Design Wijnadvies: halfdroge, witte aromatische wijn Goed wijntje: Pinot Blanc - Pfaffenheim Beter wijntje: Pinot Blanc 2001- P. Buecher - Alsace Best wijntje: Pinot Blanc - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden