asperges met gerookte zalm, salade van

Ingredënt: zalm (asperges) Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen

500 gram asperges
10 gram zout
12 plakjes gerookte zalm
3 dl mayonaise
1 dl witte wijn
1 citroen
verschillende soorten sla ( lolo rosso, bianco, rodesla, ijsbergsla)
1 ei
zout en witte peper uit de molen naar smaak. Voorbereiding: Dit is een gerecht om uw fantasie op los te laten. Neem zoveel mogelijk verschillende soorten sla om er een kleurrijk geheel van te maken.
Bereiding: Schil en gaar de asperges (ongeveer 10 centimeter lang) volgens de aanwijzingen in het basisrecept, maar breng de pocheertijd terug tot 4 minuten.(zie elders op deze site bij hoofdgerechten)
Pers de citroen en zeef het sap. Verdun de mayonaise met de witte wijn en het citroensap. Breng de friszure citroendressing op smaak met wat versgemalen peper en wat zout. Is de dressing te zuur geworden dan biedt een klein lepeltje suiker of poedersuiker uitkomst.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes of in partjes.
Maak de sla schoon en spoel de blaadjes af, slinger ze droog en snijd ze eventueel aan reepjes.
Haal de asperges uit het aspergenat en leg ze op een theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken.
Leg een bedje van gemengde sla op de borden, leg er de asperges bij en leg er vervolgens de plakken zalm als een roosje bovenop.
Schep wat citroendressing over de sla en leg er wat blaadjes veldsla en / of peterselie op. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1999 Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein. Wijnadvies: een frisse, zuivere witte wijn Goed wijntje: Riesling - Martin Zahn - Vin d'Alsace Beter wijntje: Goldzone - Sauvignon Blanc 1998 Best wijntje: Avignonesi - Bianco di Toscane

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden