asperges met gevulde kipfilet in bieslooksaus.

Ingredënt: asperges Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 5 Bereidingstijd: 30 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen:

28 stuks witte asperges A-A kwaliteit
2 stuks dubbele kipfilets
120 gram verse zalm
60 gram boter
2 stuks sjalotten
1,5 dl droge witte wijn
100 cl gevogelte bouillon
2 dl slagroom
1 bosje bieslook
1 wortel
suiker, zout en peper Voorbereiding: De kipfilets openklappen en doorsnijden zodat enkele filets ontstaan.
De filets drogen en plat slaan met behulp van de deegroller. Leg hierop een reep zalm, klap ze weer dubbel en rol ze op.
Vastzetten met prikkers of binden. Bereiding: Let op! De consumptie van kip kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zorg er daarom voor dat kip of kipfilet bij de bereiding altijd door en door wordt verhit

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Aanbraden in 40 gram boter en daarna in de oven op 180° C in 15 minuten verder garen. Regelmatig controleren en warm houden.
De asperges koken met een weinig suiker, zout en een klontje boter. Kooktijd ongeveer 12 tot 15 minuten. Controleer de vastheid van de asperges, warm houden.
De wortel blancheren en in schijfjes van ca 2 mm snijden, uitsteken in een bloem- vorm.
De fijngesnipperde sjalotten in een pan met de rest van de boter glazig bakken.
De bouillon en de witte wijn toevoegen en op een hoog vuur enkele minuten door laten koken. De pan van het vuur halen en de slagroom erdoor roeren. Dan opnieuw op hoog vuur inkoken tot sausdikte.
In de tussentijd de bieslook wassen en drogen, dan fijnsnijden. Voor de garnering 3 sprieten per bord achter houden.
De gesneden bieslook door de saus doen en afmaken op smaak. Warm houden.

Serveren: Op voorverwarmde grote borden 7 asperges, die in 2 delen gesneden zijn, in kruis- vorm leggen. Horizontaal 3 stukjes, verticaal 4 stukjes. In het midden enkele plakjes van de filet die in schijven gesneden dienen te worden. In 3 vakken saus gieten en in het vierde de sprieten bieslook met de wortel schijfjes (bloem). Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Ron van der Kracht, Interwines.nl. Fotografie: ©1999 Revo Studios - Foto & Design en Kooltjes Advies v.d. Horeca. Wijnadvies: halfdroge, witte aromatische wijn Goed wijntje: Pinot Blanc - Pfaffenheim Beter wijntje: Pinot Blanc - Dirler-Cadé 'Cuveé Réserve' Best wijntje: Pinot Gris - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden