asperges met gevulde tongfilet , groene

Ingredënt: asperges, groene ( tongfilet) Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 15 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen

Keukengerei
voor dit recept heeft u een stoompan nodig
1 kilo groene asperges
10 gram zout
8 tongfilets
16 grote garnalen
1 prei
1 wortel
ui
1/2 knolselderij
1/2 bosje peterseliestelen
3 dl wittewijn
5 dl beurre blanc
witte peper uit de molen
en nog wat zout Voorbereiding: Schil de groene asperges en zet ze in het water volgens de aanwijzingen in het basis recept. (zie elders op deze site bij hoofdgerechten)
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.
Bestrooi de tongfilets met wat vers gemalen peper en zout. Wikkel de garnalen twee aan twee in de tongfilets en zet ze vast met een prikkertje.
Bereid de beurre blanc volgens het recept en hou de saus warm. Bereiding: Leg de stukken groenten op de bodem van een stoompan, giet er de witte wijn en wat water bij en breng alles aan de kook.
Zet de pan met de groene asperges op het vuur en blancheer ze 3 minuten.
Leg de tongrolletjes op het rooster van de stoompan, plaats het rooster in de pan en stoom de tongrolletjes in 4 minuten gaar.
Haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de bodem van het bord.
Leg er de tongrolletjes bij en schep er wat beurre blanc over.
Garneer het af met wat stukjes groenten. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1999 Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein. Wijnadvies: een frisse, volle witte wijn Goed wijntje: La Baume - Chardonnay - VdP d'Oc Beter wijntje: Riesling - Martin Zahn - Vin d'Alsace Best wijntje: Avignonesi - Bianco di Toscane

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden