asperges met lamsham en botersaus, groene en witte

Ingredënt: asperges, groene en witte Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 12 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

12 stuks groene asperges
12 stuks witte asperges
600 gram Lamsham in dunne plakken
Garnering:
2 kleine tomaten
2 hardgekookte eieren
150 gram roomboter. Voorbereiding: Asperges bereiden als aangegeven in het basis recept.(zie elders op deze site bij hoofdgerechten) . Bereiding: .TIP:Groene asperges hoeft u niet te schillen. Snijd wel het onderste stukje eraf, ± 2 cm. In ruim kokend water met wat zout afkoken gedurende ± 5 tot 8 minuten. Beetgaar afhankelijk van de dikte van de asperges. Daarna verder warm verwerken volgens receptuur.
Botersaus Laat de boter smelten maar niet bruinen, Giet de boter over de asperges als deze nog warm zijn of serveer de botersaus in een sauskom.
Maak de lamsham warm leg deze op het uiteinde van de asperges.
Giet de saus over de asperges en de lamsham. De rand van de schaal garneren met dunne schijfjes tomaat, partjes hard gekookt ei en fijngehakte peterselie. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©1999 Carlo Kooltjes, Kooltjes Advies v.d. Horeca. Fotografie: ©1999 Revo Studios -Foto & Design Wijnadvies: halfdroge, witte aromatische wijn Goed wijntje: Pinot Blanc - Baron de Hoen Beter wijntje: Pinot Blanc 2001- P. Buecher - Alsace Best wijntje: Pinot Blanc - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden