asperges met mousselinesaus en notenham

Ingredënt: asperges Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 20 Bereidingstijd: 20 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

24 asperges
2 eieren
12 plakjes notenham
zout
saus:
2 eierdooiers
4 eetlepels witte wijn
100 gram koude boter in blokjes
citroensap
zout en versgemalen peper
1/2 dl room Voorbereiding: Schil de asperges en verwijder de onderkantjes.
Doe koud water in een braadslee, voeg wat zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de aspergeschillen een tijdje trekken.
Verwijder de schillen en de onderkantjes. Voeg de asperges toe en kook de asperges zachtjes 7-10 minuten, afgedekt met aluminumfolie.
Zet het vuur uit. Kook de eieren hard. Haal de eierdooiers eruit en laat ze afkoelen. Druk het gekookte eigeel door een zeefje.
Bereiding: Breng de asperges weer aan de kook en kook ze nog even tot ze gaar zijn.
Klop de eierdooiers met de witte wijn au bain marie schuimig tot een gebonden saus ontstaat. Klop er in gedeelten de blokjes koude boter door op een laag vuur of zelfs van het vuur af.
Breng de saus op smaak met enkele druppels citroensap, zout en versgemalen peper.
Klop de room half stijf en spatel deze voorzichtig door de saus.
Neem de asperges uit de pan en laat ze op een doek uitlekken.
Serveer de asperges op het bord met de saus er overheen en de plakjes notenham ernaast. Garneer met het eigeel. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Lien Vijlbrief, Interwines.nl - Fotografie: ©1999 Revo Studios -Foto & Design en Kooltjes Advies v.d. Horeca.- Met dank aan Koos Manders, Vriendenkring 't Slagertje. Wijnadvies: halfdroge, witte aromatische wijn Goed wijntje: Pinot Gris - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace Beter wijntje: Franz Künstler - Hochheimer Hernnberg - Riesling trocken Best wijntje: Klevner Pinot Blanc - Jean-Paul Ecklé

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden