asperges met ossenhaas en kerriesaus

Ingredënt: ossenhaas Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 20 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen

800 gram groene en witte asperges
1 theelepeltje zout,
1 kilo ossenhaas
1 theelepel olijfolie
5 dl room
1 theelepeltje kerriepoeder
1/2 bosje peterselie
witte peper uit de molen
en nog wat zout Voorbereiding: Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept. (zie elders op deze site bij hoofdgerechten)
Bereiding: Verhit de olijfolie, peper en zout de ossenhaas en leg hem in de hete olie. Schuif de braadslee in de oven en laat de ossenhaas 6 minuten aan de ene en 6 minuten aan de andere kant braden. Haal hem uit de braadslee en zet hem warm weg.
Giet het vet van het braadvocht af, giet de room in de braadslee en schraap met een houten lepel het aanbraadsel van de bodem. Laat de vloeistof even doorkoken, zeef ze in een sauspannetje en voeg er de kerriepoeder aan toe. Laat de saus tot een derde inkoken.
Spoel de peterselie af, verwijder de bruine en droge blaadjes, verwijder de steeltjes, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.
Haal de asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
Snijd de ossenhaas in dunne plakken.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep een paar lepeltjes op elk bord, verdeel de plakken ossenhaas erover en leg er de asperges bij. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1999 Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein. Wijnadvies: een lichte, fruitige rode of stevige rosé wijn Goed wijntje: Bourgueil - 'Le Maffay' Beter wijntje: Hardys - Stamp of Australia Rosé - Grenache / Shiraz Best wijntje: Marqués de Cáceres - Rioja Crianza 1998

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden