asperges met scampi's in kreeftensaus

Ingredënt: asperges Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen/

16 scampi's
verse witte peper
olijfolie
1,6 kg asperges
15 gr. boter
15 gr. zout
suiker
bladfolie
16 peultjes
1/2 liter kreeftensoep
enkele druppels cognac
50 gr. boter
Voorbereiding: Bereiding: Verhit de oven tot 175°C. Snijd de scampi's tot de staart in en kruid ze licht met peper. Smeer ze in met olijfolie en zet ze opengevouwen op een bakplaat
Bak de scampi's in de voorverhitte oven in ongeveer 4 minuten gaar. Neem ze uit de oven en zout ze licht.
Bereid de asperges met boter, zout, suiker en bladfolie volgens het basisrecept ( zie elders in deze receptendatabase )
Maak de peultjes schoon, kook ze enkele minuten en spoel ze met koud water af.
Giet de kreeftensoep met de cognac in een pan en verhit deze. Voeg de boter bij de kreeftensaus en klop deze schuimig met een staafmixer. Schep de asperges uit het vocht en dep ze droog met een theedoek.
Verhit de peultjes 1 minuut in het aspergevocht. Schep wat kreeftensaus op elk bord. Leg de asperges in de saus en leg hierop telkens 4 peultjes. Zet de scampi's op de asperges. Serveer er rijst apart bij.
Tip!
In plaats van scampi's kunnen ook diverse andere vissoorten gebruikt worden. Oorsprong recept en illustratie: recept ©2000 Interwines.nl Wijnadvies: frisse, droge, krachtige witte wijn Goed wijntje: Mooi Fonteyn - Cinsaut / Cabernet Beter wijntje: Riesling - Henri Klee 'Cuvée Personnelle' Best wijntje: Franz Künstler - Hochheimer Hernnberg - Riesling trocken

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden