asperges met verse kreeft en mosterdsaus

Ingredënt: kreeft (+ asperges) Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen

750 gram witte asperges,
15 gram zout
750 gram groene asperges
15 gram zout
2 kreeften van circa 750 gram
5 dl mayonaise
5 dl witte wijn
2 theelepeltjes Dijon-mosterd
witte peper uit de molen
en nog wat zout Voorbereiding: Schil de asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept. (zie elders op deze site bij hoofdgerechten)
Bereiding: Vul een flinke ketel half met water, en breng het aan de kook, voeg er een flinke scheut witte wijn aan toe, strooi er wat vers gemalen peper en zout in en kook de kreeften er in. Na 20 minuten zijn ze gaar.
Kook en blancheer de witte en de groene asperges apart.
Verdun de mayonaise met wat witte wijn en roer er de Dijon-mosterd door.
Halveer de kreeft, leg op elk bord een halve kreeft en leg er de asperges bij. Schep wat van de mosterdsaus over de kreeft. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1999 Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein. Wijnadvies: volle, droge witte kwaliteitswijn Goed wijntje: Riesling - Jean de Lupfen - Vin d'Alsace Beter wijntje: Planeta - Bianco Sicilia "La Segreta " Best wijntje: De Martino Prima - Chardonnay Reserva 2000 - Maipo Valley

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden