aspergesoep

Ingredënt: asperges Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 45 Bereidingstijd: 15 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

2 uien
50 gr. boter
1 liter kippenbouillon
ca. 500 gr. asperges (wit)
1 dl. (koks)room
peper en zout Voorbereiding: Pel de uien en snipper ze fijn.
Verhit de boter en bak onder regelmatig roeren de uien in circa 15 min. zacht en goudgeel.
Schenk de (ontvette) kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook.
Maak intussen de asperges schoon, snijd de kopjes eraf en houd deze apart.
Hak de rest van de asperges in stukjes van ca. 1 cm. Voeg deze aan de kokende bouillon toe en laat ze, afgedekt, zachtjes gaar koken (ca 30 minuten)
Pureer de hele paninhoud met de staafmixer, in de mengbeker of in de keuken- machine en doe de massa terug in de pan.
Voeg de room met de aspergespunten toe en kook de soep nog ca. 3 min. door tot de punten beetgaar zijn. Bereiding: Serveer de soep eventueel met een scheutje droge witte vermout (Nouily Prat) of een scheutje droge witte wijn. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 Sonja v.d. Rhoer:'Asperges een culinair feest' Wijnadvies: droge witte wijn Goed wijntje: Mooi Fonteyn - Cinsaut / Cabernet Beter wijntje: Pinot Blanc - Pfaffenheim Best wijntje: Pinot Gris - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden