Associaties met Vinho Verde

Kijk, dit was mijn uitzicht op 11 juli 2008. Buiten beeld lebbert de Middellandse Zee aan de kiezeltjes. En daar suggereer ik een Vinho Verde bij van het huis Opala, de strandwijn der strandwijnen, oogverblindend fris, met niet meer dan een zeebriezerige 8,5 procent alcohol.

 

Wijnen met hinten van...
Er zijn beroepsproevers, beroepswijnproevers, die wijnen uitsluitend omschrijven met zuren en bitters, hinten van frambozen en drop, milde aanzetten en korte afdronken. Ik maak me daar ook wel eens schuldig aan. Maar diep van binnen regeren bij mij de associaties. De herinneringen aan plaatsen, aan mensen, aan sferen en stemmingen. En daar ga ik u vanaf deze webplek mee pesten. In de hoop dat u met me mee droomt.

 

Vinho Verde: gewoon bij de Hema
Elke week een plaatje uit mijn eigen archief dat naar een wijn voert. Want wijn is niet zomaar een drank met alcohol. Wijn is een toverdrank die je kan vervoeren, meenemen, je op kan tillen of helpen te janken. Dat is althans het effect bij mij. Die Vinho Verde is het kersje op de stranddagtaart, maar kan ook een mislukte zomerdag weer aardig maken.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden