avocadosoep

Ingredënt: avocado Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 30 Bereidingstijd: 5 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

2 rijpe avocado's
1 theel. kerriepoeder
peper, zout
1 dl slagroom
5 dl groentebouillon
2 theel. citroensap
cayennepeper, peterselie Voorbereiding: Schil de avocado's en snijd 12 mooie blokjes af voor de garnering.
Maak de rest fijn in de keukenmachine of met de staafmixer, samen met het kerriepoeder, peper, zout en de slagroom. Bereiding: Meng de bouillon met het citroensap en breng dit aan de kook. Voeg een beetje hete bouillon aan het avocadomengsel toe, roer goed en voeg alle avocado toe aan de hete bouillon.
Warm alles goed door, niet laten koken en maak de soep op smaak af met wat cayennepeper en fijngeknipte peterselie.
Garneer de soep met in elk bord drie stukjes avocado. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2001 'Lekker koken met... ' Wijnadvies: frisse, droge witte wijn Goed wijntje: Moselland - Riesling "Classic" - Mosel-Saar-Ruwer Beter wijntje: Chateau Lamothe Vincent - Bordeaux Blanc Best wijntje: La Baume - Chardonnay - VdP d'Oc

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden