Beetje verliefd

Verleidelijke wijn… o ja, daar weet ik alles van. Ik laat me per slot van rekening de hele tijd verleiden door wijn. Verleidelijke wijn, zwoele wijn, inpakkende wijn, stoere wijn, als wijn niet verleidelijk is, is er niks aan!

 

Terug naar toen
Maar waar die verleiding in schuilt, tja, dat kan verschillen. Aiai, de Gigondas in het restaurantje in het dorp zelf, op zo’n wintermiddag! Of die Saumur Rosé op het terras bij de zee in Bretagne! En wat nou het aardige is: eenmaal onder de perfecte omstandigheden gedronken, kun je de zaak omdraaien. Die Saumur en die Gigondas voeren me huppetee, zo weer terug naar toen. Blije associaties, dat zijn het.

 

Coup de foudre
Maar dan is er nog een categorie. Dat is die van de wijnen die mij een schokje geven bij het proeven. Gewoon, zonder veel erg in het glas geschonken en tata! daar is het dan. Love at first sight, coup de foudre, het bijzondere, het speciale dat zo’n knerp geeft, van binnen. Een beetje verliefd, noem het gewoon een beetje verliefd.

 

Geraffineerde verleidingstruc
Had ik laatst met een wijn van Bellingham uit Zuid-Afrika, de Chardonnay 'with a splash of viognier' 2007. Gevaarlijk spul. Rijpe chardonnaydruiven, een beetje houtrijping, niet te veel, en dan zo’n geniepig lekkere drup viognier erin, die druif die geurt naar rijpe abrikozen. Geraffineerd hoor. Een echte verleidingstruc. Net zoiets als spannend ondergoed onder een jurk. Ga ik helemaal plat voor. Voor allebei, precies.

 

Slijters, adviesprijs € 8,95.
Verkoopadressen: info@intercaves.nl

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden