Ben je nou helemaal klimaatneutraal?

Ik moet u iets bekennen, zeker nu we elkaar vaker gaan mailen en lezen, want volgens de statistieken van het RIVM  ben ik alcoholverslaafd, en niet zo’n beetje ook! Dat ben ik namelijk doordat ik eenmaal per week, of in een variant daarop, 6 glazen alcohol of meer drink; dat is eenmaal per week een flesje wijn dus.
 
Wijn kan niet meer
Aldus geoormerkt ga je daar dan als ervaringsdeskundige, als gastronoom, onmiddellijk zwaar gekrenkt door dit Salomonsoordeel, voortaan mee door het leven. Wat je rest is niets meer dan alle vineuze zaken die je aangaan, vakkundig over te dragen aan de onwetenden; zij die nooit de krant lezen, Nu.nl mijden en het contactorgaan van de bond tegen alcoholmisbruik nooit in de brievenbus krijgen. Wijn, want daar ga ik dan maar gemakshalve en des rubriek ’s  dienende vanuit, kan niet meer. Alhoewel… wat als ze nu eens een hoger doel dient?
 
Wijn goed voor klimaat
Wijn die goed is voor het klimaat, CO2 bindt door al dat wulps gebladerte? Wijn die fairtrade gefabriekt is en een heuse revival teweeg brengt in verpauperde gebieden, waar gehandicapte kindertjes de handgeschilderde  etiketten nog op de gerecyclede fles plakken en waar Max Havelaar zelf nog zijn zegen over heeft uitgesproken? Dat kan toch niet slecht voor mij zijn?
 
Biologische-schroefdop-wijn
Neem nu de vriendendoos van het plaatselijke orkest in Bakhuyzerveen, die je je in een onbewaakt moment hebt laten aansmeren toen je een keer op het hockeyveld stond? Eenmaal thuis gekomen blijkt deze Bio-fairtrade geschroefdopte allemansvriend, compleet in afbreekbare verpakking  zo goed voor het milieu; daar moet op gedronken worden!

En aangezien ik veel voor het milieu over heb, stel ik mij daar graag nederig tegenover op. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden