Beste Fairtrade wijn van Nederland

Op maandag 5 oktober organiseren Stichting Max Havelaar en het wijnportal By the Grape de verkiezing 'Beste Fairtrade wijn van 2010'. De Fairtrade wijnverkiezing vindt plaats in het duurzame Restaurant As in Amsterdam. 

Het doel van deze verkiezing is om duurzame Fairtrade wijnen onder de aandacht te brengen bij consumenten en de handel. De jury bestaande uit bekende wijnschrijvers (oa alle schrijvers van By The Grape) en importeurs zullen samen bepalen welke rode, witte en rosé wijn de de titel van 'beste Fairtrade wijn van Nederland 2010' verdient.

Duurzaamheid en kwaliteit gaan vaak hand in hand. Maar welke duurzame wijn komt het beste uit de test? Die vraag wordt op 5 oktober beantwoord. Tijdens een blinde proeverij gaan de wijnexperts deze uitdaging aan. Zonder kennis te nemen van het wijnetiket, de druif, producent of herkomst proeven zij diverse Fairtrade wijnen die zij individueel beoordelen. Vervolgens gaan zij met elkaar in conclaaf, en wordt de 'Beste Fairtrade Wijn van 2010' bekend gemaakt.

Stichting Max Havelaar
Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert consumenten dat wijn tegen eerlijke handelsvoorwaarden en strenge milieueisen is ingekocht bij plantages in ontwikkelingslanden. De inspectie gebeurt onafhankelijk door het in Bonn gevestigde FLO-Cert. Het internationale Fairtrade keurmerk is de enige - onafhankelijke - garantie dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Deze prijs stelt hen in staat te investeren in kwaliteit en een betere en schonere toekomst. Daarnaast wordt de opbrengst door de lokale gemeenschap geïnvesteerd in het verbeteren van werkomstandigheden en sociale projecten voor de medewerkers van de plantages, zoals scholing en gezondheidszorg.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden