Bezuinigen op de Sommelier

Je merkt meteen als er geen sommelier in dienst is bij een restaurant.

 

Je wordt namelijk totaal aan je lot overgelaten bij de wijnkeuze. Of wellicht komt er een advies van de gastheren in de trant van "een witte wijn kan hier goed bij". Vaak ontbreekt met de sommelier ook de wijnkaart en is er slechts een "kartonnetje" met enkele wijnen. Natuurlijk zonder daarop jaartal van de wijnen of, in de Bourgogne erg belangrijk (!), naam van de producent of negociant.

 

Bezuinigen op de sommelier is het stomst wat een propriétaire van een restaurant kan doen. Waar zit immers nog een leuke marge op? Waar kunt je nog wat mee verdienen? Juist.....met een goed uitgebalanceerde wijnkaart en dito wijnen. En een enthousiaste sommelier krijgt al je gasten aan de wijn. De sommelier kan gasten verrassen, entertainen. Ja een goede sommelier zorgt er zelfs voor dat gasten weer terugkomen!

 

Natuurlijk is het eten sec zeer belangrijk. Maar steeds meer gasten appreciëren een originele maar bovenal smakelijke wijnkeuze. Wanneer de restauranteigenaar dat laat liggen mis je de helft! En vergeet niet.....een sommelier is vaak ook nog eens een uitstekende gastheer.

 

Kortom: een sommelier is onmisbaar voor elk zichzelf respecterend restaurant. 

 

Bekijk filmpje over sommelier op BTG TV

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden