bloemkool met Quorn fijngehakt, gegratineerde

Ingredënt: bloemkool Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

2 pakjes Quorn fijngehakt ‡ 175 g
1 grote bloemkool, in grote rozen
zout, versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
250 g champignons, in plakjes
1/2 eetlepel milde paprikapoeder
3 dl tomatensaus met kruiden (sugo casa)
1 bosuitje, in dunne ringetjesBR> 50 g geraspte belegen kaas Voorbereiding: Per portie: 1100kJ/270 kcal, 19 g eiwit, 14 g vet, 16 g koolhydraten Bereiding: 1. Kook de bloemkoolrozen in een pan met weinig water en wat zout in ca. 10 minuten beetgaar.
2. Verhit de olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Bak de Quorn fijngehakt met het paprikapoeder ca. 3 minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Giet de bloemkool af en leg de rozen in een lage ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover. Verdeel de Quorn fijngehakt erover en strooi de uiringetjes en kaas erover.
4. Schuif de schaal onder een hete grill en laat de kaas in ca. 2-3 minuten smelten. Lekker met aardappelpuree. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2001 -Receptenboekje Koken met QuornTM, met dank aan O'lio Communicatie, Amersfoort Wijnadvies: lichte, aangename rode wijn Goed wijntje: Concha y Toro - Cabernet Sauvignon - Casillero del Diablo Beter wijntje: Weighbridge Peter Lehmann - Cabernet Sauvignon / Merlot Best wijntje: Château de La Colline - Rouge

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden