bloemkool met spek

Ingredënt: bloemkool Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 20 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen

1 bloemkool
100 gr. ontbijtspek
100 gr. champignons
1 sjalotje
1 th.l. tijm
1 th.l. majoraan
1 th.l. basilicum
1 eetl. peterselie
2 vleestomaten
zout en grof gemalen peper
50 gr. boter Voorbereiding: Let op! De wijnkeuze is afhankelijk van de wijnkeuze bij het hoofdgerecht.Deze preveleert bijna altijd

kook de bloemkool 10 min. met wat zout.
beboter een vuurvaste schaal en leg de helft van het ontbijtspek erin
snij het sjalotje en champignons in dunne plakjes en doe dit erbij.
voeg ook alle kruiden, behalve de basilicum, toe
leg hier de uitgelekte bloemkool op.
snij de tomaten in plakjes en bedek de bloemkool hiermee evenals de basilicum en het restant van het spek. Bereiding: verwarm de oven voor op 175 C
leg nog wat klontjes boter op het gerecht
zet de schaal zo'n 20 min. in de oven
voeg een kopje heet water toe als het spek bruin wordt.
Eet smakelijk! Oorsprong recept en illustratie: Recept:© 2000 Caroline Boas, Interwines.nl Wijnadvies: lichte, aangename rode wijn Goed wijntje: Concha y Toro - Cabernet Sauvignon - Casillero del Diablo Beter wijntje: Weighbridge Peter Lehmann - Cabernet Sauvignon / Merlot Best wijntje: Château de La Colline - Rouge

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden