bloemkoolsoep met salami,Toscaanse

Ingredënt: bloemkool Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 4 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 6 personen

1 kleine of een halve grote bloemkool of ca. 350 g bloemkoolroosjes
2 (pruim- of vlees)tomaten
1 eetl. olijfolie
1 kleine ui of 1 sjalotje
1 teentje knoflook
7 dl runder- of groentebouillon
1 dl witte wijn
1 dl (koks)room
8 blaadjes verse basilicum
peper
4 theel. pesto
100 g salami of Mortadella, dikke plak in kleine driehoekjes Voorbereiding: Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronkjes in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de gesnipperde ui of sjalot met de fijngehakte knoflook ca. 2 minuten in de hete olie.
Voeg de bloemkool toe en laat deze 1 minuut zachtjes meebakken. Doe de tomaat erbij, schep om en schenk de bouillon erbij.
Breng alles, afgedekt, aan de kook en kook de bloemkool in ca.10 minuten gaar. Bereiding: Pureer de soep met behulp van een keukenmachine, staafmixer of roerzeef.
Giet de soep terug in de pan en voeg de wijn en de room met vier fijngeknipte basilicumblaadjes toe. Breng de soep al roerende aan de kook en breng hem op smaak met peper.
Garneer elke soepkop met een theelepel pesto, een blaadje basilicum en driehoekjes salami of Mortadella.

Variaties:
Vervang de witte wijn door 1 eetlepel citroensap en de rest van het vocht door bouillon.
Serveer geraspte Parmezaanse of pecorino kaas bij de soep.
Vervang de tomaten door 100 gram (kastanje)champignons en het basilicum door salie voor een geheel andere Toscaanse bloemkoolsoep.

Tip!
Kies als basis voor deze soep een kant en klare diepvriesbouillon, van bijvoorbeeld Jong Soep. Bij uw slager te koop en altijd handig om in huis te hebben. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 2000 Lekker koken met...Soep - 't Slagertje. Foto: The Greenery International Wijnadvies: lichte, aangename rode wijn Goed wijntje: Concha y Toro - Cabernet Sauvignon - Casillero del Diablo Beter wijntje: Weighbridge Peter Lehmann - Cabernet Sauvignon / Merlot Best wijntje: Château de La Colline - Rouge

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden