Blonde Argentijn

Santa Celina Blanco
Mendoza

Rijst:
Tuurlijk denk ik bij Argentinië aan de Andes, aan die onvergetelijke trip naar Bodega Norton, aan Mendoza, aan Buenos Aires, aan de echte tango die ik ozo graag dans, maar ook altijd even aan de torrontés. Ik vind dat zo'n eigenwijs druifje. Voor mij het lekkerst als er een vedergewicht wijn van wordt gemaakt, licht maar dan wel met de wulpse aroma's van muskaatdruif, florale verfijning en sappige zuren. Heb jij wat met torrontés?

 

Ruit:
Natuurlijk heb ik wat met de belangrijkste witte druif van Maradona’s Argentinië. Alleen al omdat hij zo eigen is. Voorwaarde is wel dat ze hem een beetje temperen in de wijngaard en goed verzorgen, anders worden zijn wijnen te alcoholisch en krijgen een bittertje. En daar heb ik niks mee. Goed verzorgd geeft hij wijnen die wat aan Muscat doen denken, maar net anders zijn en altijd een prettig zuurtje hebben (die mist muscat nog wel eens).

 

Rijst:
In deze blonde Argentijn is hij deel van de blend, bijgestaan door chenin blanc en pinot gris. Een en al geurigheid en smaak dus, maar helemaal niet zwaar. Door al die fijne eigenschappen bij elkaar werd hij begin dit jaar door Proefschrift uitgeroepen tot beste huiswijn in de categorie Aziatische restaurants. Het leuke is dat hij niet alleen in de horeca wordt geschonken, maar dat je hem gewoon voor thuis kan kopen in de wijnwinkels die bij Les Généreux aangesloten zijn.

 

Ruit:
Alweer een prijs voor Les Généreux dus. Daar regent het voortdurend zonnestralen. Vorig jaar werd de club door wijnschrijver René van Heusden in Perswijn uitgeroepen tot de beste wijninkoper van 2009. Dit jaar geeft Harold Hamersma in de Wijnalmanak winkels van Les Généreux het predikaat 'Beste wijnspeciaalzaak van Nederland' en in onze eigen Topwijn 2009 scoorde Les Généreux ook uitstekend.

 

Rijst:
Even terug naar deze Vino Argentino. De Santa Celina blanco is lekker zo in zijn up, kan allerlei bar bites aan en klopt helemaal bij licht en pikant Aziatisch eten. En voor wie van setjes houdt, de rosso is ook heel goed te doen! Gemaakt van sangiovese, upcoming bonarda en superstar malbec.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden