boerenkool op Oosterse wijze, roergebakken

Ingredënt: boerenkool Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

400 gram kipfilet
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel honing of gembersiroop
peper, zout
100 gram katenspek of ontbijtspek
700 gram gesneden boerenkool
aardappelpuree of gebakken aardappelplakjes
100 gram taugé
50 gram cashewnoten of hazelnoten Voorbereiding: Boerenkool hoort in een Hollands wintermenu. Deze is een beetje anders, maar wel verrassend; om meteen uit te proberen ! Bereiding: Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of wok en bak hierin de kipreepjes 5 minuten.
Voeg de sambal oelek, de ketjap, de honing en peper en zout toe. Bak, al omscheppend, 3 minuten.
Verdeel het katenspek in smalle reepjes. Schep deze samen met de gesneden boerenkool door de kipreepjes. Roerbak nog 5-7 minuten.
Bereid de aardappelpuree of gebakken aardappelplakjes alvast voor. Ga voor het gemak eens uit van instant-aardappelpuree of voorgekookte aardappelplakjes.
Was de taugé en laat deze goed uitlekken. Schep de helft ervan door het boerenkoolmengsel samen met de helft van de cashewnoten.
Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Schep de rest van de taugé en de cashewnoten erop en schep de aardappelpuree of gebakken aardappels erbij. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 Ditjes & Datjes, Riet Sprengers / Le Palais Fin Wijnadvies: aromatische, lichtzoete witte wijn Goed wijntje: Le Pinvert Demi Sec - Vdp d'Oc Beter wijntje: Johannes A. Koch - Niersteiner Spiegelberg- Spätlese - Rheinhessen Best wijntje: Deinhard - Riesling Classic - Rheinhessen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden