boerenkoolstamppot

Ingredënt: boerenkool Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 30 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen:

750 g gesneden boerenkool of 1 kg boerenkool aan de stronk
1,5 kg aardappelen
2 dl melk
zout
peper
1 verse rookworst
50 gram boter Voorbereiding: Schil de aardappelen. Indien verse boerenkool aan een stronk gebruikt wordt, dan de blaadjes van de stronk halen, fijnsnijden en goed wassen. Bereiding: Zet de kool op met weinig water. Doe de deksel op de pan en laat de kool een half uur op een laag vuur koken.
Kook ondertussen de aardapppelen en stamp ze fijn. Roer ze met de hete melk, weinig zout en royaal peper en boter tot een puree en meng dan de gare boerenkool erdoor.
Lekker met verse rookworst Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Lien Vijlbrief, Interwines.nl - Foto :©1999 Simone & Nees, Interwines.nl Wijnadvies: stevige, rode streek-of landwijn of bier Goed wijntje: Côtes du Roussillon - AH Landenwijn Beter wijntje: Côtes du Rhône - La Chasse du Pape - Rouge Best wijntje: L'excellence de Bonassia - Cabernet-Sauvignon / Merlot - Beni M' Tir

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden