bonen - maissoep, Mexicaanse

Ingredënt: rode bonen Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
2 vleestomaten
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilipoeder
1 1/2 liter groentenbouillon (van 2 groentenbouillontabletten)
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik donkerrode bonen (450 gram)
1 blikje mais (150 gram)
1 rode Spaanse peper
peper, zout
tortillachips Voorbereiding: Een voedzame en kleurrijke soep die gecombineerd kan worden met tortillachips

Pel de ui en snipper deze. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kruis de vleestomaten in, leg ze even in kokend water en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Bereiding: Verhit de olie. Fruit de ui, de geperste teentjes knoflook, de paprika's, tomatenblokjes en chilipoeder.
Giet de bouillon erbij en roer de tomatenpuree erdoor. Kook de soep zachtjes 10 minuten.
Giet de bonen en de mais af. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Schep de bonen, mais en Spaanse peper door de soep en warm goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer tortillachips bij de soep. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©1999 Ditjes & Datjes, Riet Sprengers / Le Palais Fin Wijnadvies: volle, kruidige rode wijn Goed wijntje: Casa de Piedra -Cabernet Sauvignon - Central Valley Beter wijntje: Côtes du Rhône "Selection Veille Vignes" - Domaine Santa Duc Best wijntje: Santa Rita - Medalla Real- Cabernet Sauvignon Special Reserva 1999 - Valle del Maipo

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden