Boogschutterwijn (22 nov - 21 dec)

Een boogschutter wil zijn horizon verleggen. Wil alle wijnen wel eens proberen. Wees voorbereid, een boogschutter zegt wel de waarheid, ook wanneer je vreselijk je best gedaan hebt en de wijn helemaal uit China hebt meegesjouwd. Is de wijn niet lekker, dan krijg je een eerlijk en oprecht antwoord. Zijn mening is veranderlijk, die vormt hij steeds weer opnieuw door het leggen van verbanden. Die eigen mening willen ze maar al te graag laten horen. En ja, ze weten het meestal beter.

De aardbol rond
Vrijheid staat hoog in het vaandel. Het zijn reizigers in stof (de wereld rond) of in de geest. Wijnconsultant zou een perfecte baan zijn. Zoals Michel Rolland, die ongeveer honderd wijnbedrijven adviseert en de hele aardbol rond reist om zijn eigen visie te geven. De documentaire Mondovino van Jonathan Nossiter zullen de wijnfreaks onder de boogschutter zeker boeien. Een ruim twee uur durende documentaire over de wereld van de wijn, bedoeld als aanklacht tegen de globalisering van de wijnindustrie.

Zakenman
Boogschutter en paarden, die twee hebben iets samen. Waarom? Geen idee. Argentinië is het land wat bij de Boogschutter past. Het is december, dus laten we de boogschutter verwennen met een mooie malbec uit Mendoza van Bodegas Salentein. Dit Argentijnse wijnbedrijf is opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De bodega is indrukwekkend, aan de voet van de Andes, in de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater

Openhaard-wijn
Door de hoge ligging én de koele nachten en warme dagen is Mendoza een zeer geschikte regio in Zuid-Amerika voor kwaliteitswijnen. Deze Malbec Reserva is een gulle openhaard-wijn. Houtgerijpt en goed gevuld met rijp zwart fruit. Smaakt ook goed bij gerechten met konijn of haas. Ben benieuwd wat de boogschutter van de wijn vindt. Enne... je hebt gelijk boogschutter, het is jouw mening, over smaak valt niet te twisten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden