Bordeaux die duurder smaakt dan hij is

www.jancisrobinson.com

Château Larose-Trintaudon 2007, Haut-Médoc, Bordeaux

Bordeauxkenners die hier ‘Château Larose-Trintaudon 2007’ zien staan, denken misschien dat ik de weg nu helemaal kwijt ben. Dit château, met 215 hectare het grootste wijndomein van de Médoc, heeft nooit bekend gestaan om z’n hoge kwaliteit. En van alle recente oogstjaren in Bordeaux is 2007 nou niet bepaald de geweldigste.

Veel, veel betere wijnen
Maar kortgeleden had ik de kans dit domein en zijn wijnen weer eens van nabij te bekijken, en toen bleek dat het team de teugels in handen genomen heeft en met ingang van 2007 veel, veel betere wijnen is gaan maken. Ik was zelfs meer onder de indruk van hun 2007 dan van hun 2005 – en er zullen niet veel andere domeinen in de Bordeaux zijn waarvan je dat kunt zeggen.

Fris, aantrekkelijk fruit
Er is een reeks kleine technische veranderingen ingevoerd, met als belangrijkste waarschijnlijk het sorteren van de (machinaal geoogste) druiven. Daarnaast wordt het extractieproces (het proces waarbij de druivenschillen hun smaak- en kleurstoffen aan de wijn afgeven) beter in de gaten gehouden. Ook laat men meer dan 90% van de wijn rijpen in vaten, waarvan een kwart nieuw is. Het gevolg: de wijnen uit 2007 en 2009 hebben een voller mondgevoel en fris, aantrekkelijk fruit. Deze cru bourgeois smaakt nu gewoon een stuk beter; hij smaakt zelfs duurder dan hij is!

Kopen
Je kunt deze wijn bestellen via www.boottle.fr voor € 11,50 per fles, maar dan moet je wel 12 flessen kopen.

Meer weten? Kijk op www.jancisrobinson.com
Vertaling en bewerking: Anda Schippers

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden