Bordeaux die smaakt naar Bordeaux!

Op zoek naar wijnen die naar terroir smaken in plaats van wijnen die volgens een vaste formule worden gemaakt? Let dan eens op deze rode Bordeaux Supérieur van Château David Beaulieu. Het domein David Beaulieu ligt net ten noorden van Fronsac, op de rechteroever van de rivier de Gironde.
 
Bordeaux met persoonlijkheid
Natuurlijk is dit geen top-Bordeaux. Maar het is wel een jonge rode Bordeaux met veel persoonlijkheid, die echt smaakt naar jonge Bordeaux en niet naar het zoveelste mengsel dat probeert op een wijn uit de Nieuwe Wereld te lijken.
 
Lekker rijpe merlot
Net als de meeste wijnen met de appellation Bordeaux of Bordeaux Supérieur bestaat deze wijn voornamelijk uit merlot (Supérieur betekent dat de wijn een half procent meer alcohol moet hebben dan een gewone Bordeaux, dus dat stelt niet zo heel veel voor). Geen wonder, want de druif merlot rijpt veel makkelijker dan cabernet sauvignon. Verder zit er bijna 20% van de druif cabernet franc in en zo’n 10% cabernet sauvignon.
 
Ambachtelijke wijn
In mijn proefnotities heb ik opgeschreven: ‘Heel stevige, aardse, echte rode Bordeaux met persoonlijkheid. Dit smaakt ambachtelijk in plaats van industrieel. Veel tannine die waarschijnlijk goed overeind blijft. Zuivere, voldoende lange afdronk. Goede balans.’ Echt een wijn om lekker voor te koken. En dat kun je zeker nog twee tot drie jaar doen.
 
 
Meer weten? Kijk op www.jancisrobinson.com

Vertaling en bewerking: Anda Schippers 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden