Bordeaux met ijs

Je kunt veel wijnliefhebbers niet erger laten griezelen dan door een zoete witte wijn met ijs te bestellen. Daarmee zet je jezelf weg als dom kipje (als je een vrouw bent) of mietje (als je een man bent). Want zoet is uit en ijs in je wijn is gewoon ontzettend fout, altijd al geweest. Maar moet je je daar iets van aantrekken?

 

A.L. Snijders is een schrijver die zich gespecialiseerd heeft in korte verhalen. Héél korte verhalen. Een van zijn verhalenbundels heet Bordeaux met ijs. Die titel heeft niks te maken met de inhoud. Snijders heeft hem gekozen omdat hij houdt van mensen die niet weten hoe het hoort. ‘Jonge Amerikaanse soldaten die Europa bevrijd hebben, drinken Bordeaux met ijs. De voorname sommelier kijkt met afgrijzen toe.’

 

De titel van die bundel bleef in mijn hoofd rondspoken. Misschien is het wel goed om dat hele wijn met ijs-idee nog wat verder door te trekken. Experimenteer. Doe ’ns gek. Maak ijsblokjes van dure Bordeaux (het schijnt bij -18 °C in de vriezer te kunnen). Gooi ze in een Sauvignon Blanc. Of hou een proeverij met zes verschillende smaken wijnijsjes-op-een-stokje. Eet ’t, en je weet ’t.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden