Bordeaux voor je kelder

www.jancisrobinson.com

Wil je eens een klassieke Bordeaux kopen om weg te leggen en er de komende twintig jaar van te genieten? Dan kan ik je de Château Lagrange 2006 aanbevelen.

 

Een paar weken geleden was ik op een grote blindproeverij van meer dan tweehonderd Bordeauxwijnen uit 2006. Daar merkte ik weer hoeveel Château Lagrange in St-Julien (Médoc) de afgelopen jaren vooruitgegaan is.

 

Verfijnde tannine
Tijdens de proeverij noteerde ik het volgende: 'Nogal dof dieppaars. Op het moment heel gesloten. Broeierig en behoorlijk overtuigend in de smaak. Heel veel concentratie van fruit en verfijnde, goed gestuurde tannine. Geen overmatig zuur – alleen nog heel erg gesloten. Ontwikkelde zich wel in het glas.'

 

Ontwikkeling in fles
Ik gaf de Lagrange 2006 een 17+. (Ik hou er helemaal niet van om wijnen tot een cijfer te reduceren, maar ik zie die punten als een noodzakelijk kwaad voor mensen die snel moeten beslissen.) Het plusje betekent dat ik denk dat deze wijn nog beter gaat worden. Het feit dat hij zich opende tijdens het halfuur dat ik ’m in mijn glas had, is een heel goed teken voor zijn toekomstige ontwikkeling in de fles. Ik zou je wel aanraden hem eerst minstens zes jaar weg te leggen.

 

E-mail van lezer
Vanochtend kreeg ik een e-mail over twee andere Bordeaux: 'Heb net een Château Dassault 2001 & een Château Duluc 2005 gekocht (£65 & £32) heb nog nooit zoveel uitgegeven aan wijn, maar het was een speciale gelegenheid. De wijnen vielen erg tegen ze hadden wat fruit, maar ze smaakten allebei jong, geen echte lengte. ik heb ook Rioja gedronken van Grupo baron de ley - Corte mayor (aanbieding voor £4.99), die ik uitstekend vond, mooi fruit, aardige afdronk etc. Hierdoor heb ik weinig zin meer om nog (zogenaamde) grote wijnen te proberen/er geld aan te besteden, kunt u adviseren? had ik ze langer moeten bewaren?'

 

Goede aankoop
Zo’n e-mail zal ik over de Lagrange 2006 vast niet krijgen! Zelfs al is 2006 over het algemeen geen oogst die waar voor je geld levert, ik denk echt dat dit een goede aankoop is voor de langere termijn.

 

Château Lagrange 2006
St-Julien, Bordeaux
Je kunt deze Château Lagrange 2006 

Meer weten? Kijk op www.jancisrobinson.com.
Vertaling en bewerking: Anda Schippers

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden