broccoli met biefreepjes

Ingredënt: broccoli Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 20 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 2 personen

400 gram biefstuk, rosbief, bieflap
3 el (olijf) olie
zout
peper
2 sjalotjes, fijngesnipperd
stukje verse gemberwortel van 2-3 cm of
1 theelepel gemberpoeder
600 gram broccoli
2 el geroosterde cashewnoten Voorbereiding: niet nodig Bereiding: Snijd het vlees in reepjes. Verhit een wok of wijde braadpan en voeg de olie toe. Roerbak het vlees op een hoog vuur om en om bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Neem het vlees uit de pan en voeg de sjalot en de fijngehakte gemberwortel toe. Roerbak 1 minuut.
Maak de broccoli schoon, snijd de stelen in stukjes en verdeel de bloem in roosjes. Voeg de broccoli toe en roerbak deze in 3-4 minuten mee.
Doe het vlees terug in de pan met de cashewnoten en verwarm beide al roerende 1-2 minuten.
Lekker met gebakken aardappeltjes. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1998 't Slagertje : Liesbeth Boekestein, The Greenery International Wijnadvies: volle, droge witte kwaliteitswijn Goed wijntje: Weighbridge Peter Lehmann - Chardonnay Beter wijntje: Chardonnay- Les Trois Blasons 2001 - VdP d'Oc Best wijntje: Bourgogne Aligoté - Jean Hervé Jonnier - Bourgogne

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden