broccoli-timbaal

Ingredënt: broccoli Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 20 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

400 gram broccoli
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
75 gram verse magere kaas
3 eieren
50 gram volkorenbrood
snufje nootmuskaat
zout en peper. Voorbereiding: Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in dunne plakjes. Doe de broccoli, de fijngesneden ui en knoflook plus 3 dl water in een grote magnetronschaal. Dek het af met folie, maar laat wel een opening vrij waardoor de stoom kan ontsnappen.
Zet de schaal 12 minuten (op de hoogste stand) in de magnetron tot de broccoli gaar is. Daarna wat laten afkoelen. . Bereiding: Pureer de broccoli met een staafmixer.
Voeg daar kaas, eieren, broodmengsel, snufje nootmuskaat, peper en zout aan toe en laat de mixer het geheel nog wat malen.
Schenk vervolgens het mengsel in een bakje en dek het af met magnetronfolie (dat is reeds van gaatjes voorzien). Zet het bakje ongeveer 13 tot 15 minuten op de hoogste stand in de magnetron tot het mengsel stevig aanvoelt. Laat het daarna 5 minuten na garen.
Bij het opdienen serveert u er een sneetje volkorenbrood en tomatensalade bij. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Govert Visser, Interwines.nl Wijnadvies: kruidige, jonge, rode wijn Goed wijntje: Castillo de Archete - Valdepeñas- Reserva 1996 Beter wijntje: Zonnegloed - Ruby Cabernet / Cinsault - Weskaap Best wijntje: Weighbridge Peter Lehmann - Cabernet Sauvignon / Merlot

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden