broccoli-zalmtaart

Ingredënt: broccoli en zalm Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 5 Bereidingstijd: 60 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

6 lapjes diepvries bladerdeeg
250 gram broccoli
250 gram uien
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 blikjes zalm
3 eieren
2 eetlepels versgehakte peterselie
1 dl slagroom of koffieroom
peper, zout
100 gram geraspte jongbelegen kaas
100 gram roomkaas (Mon Chou) Voorbereiding: Benodigdheden:
taartvorm Ø 24-26 cm
Laat de deeglapjes even ontdooien en bekleed de vorm ermee. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Prik hier en daar in de deegbodem met een vork. Bereiding: Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten (of 2 minuten, afgedekt, 800 Watt in de magnetron). Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak ze goudbruin met de geperste knoflook in de olijfolie.
Giet de zalm af, verwijder de graatjes en schep de vis en de peterselie door het uimengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoliroosjes over de deegbodem en schep het vismengsel erop.
Meng de eieren met de helft van de peterselie, de slagroom, de geraspte kaas en de roomkaas. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet het eimengsel over de taart.
Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. (Combinatieoven 350 Watt 200°C, 18-20 minuten.) Bestrooi het gerecht vóór het serveren met de rest van de peterselie. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©1999 Ditjes & Datjes, Riet Sprengers / Le Palais Fin Wijnadvies: volle, droge witte kwaliteitswijn Goed wijntje: Weighbridge Peter Lehmann - Chardonnay Beter wijntje: Chardonnay- Les Trois Blasons 2001 - VdP d'Oc Best wijntje: Bourgogne Aligoté - Jean Hervé Jonnier - Bourgogne

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden