broodbakjes met krabsalade, kruidige

Ingredënt: krabsalade Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 10 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor Voor circa 12 stuks( ongeveer 4 personen)

  • 1 theel. sambal (brandal)
  • 2 eetl. roerbakolie
  • 6 sneetjes brood
  • 2 bosuitjes
  • 1 stevige tomaat
  • 100 g krab
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1/2 eetl. fijngehakte koriander
  • zout, peper
  • imitatie kaviaar

    Productinfo Casinobrood wordt in een broodblik gebakken, dat met een deksel gesloten wordt. Hierdoor ontstaat de typische vierkante vorm van het brood.

Voorbereiding: Verras en verwen uw familie en vrienden eens met deze originele kruidige broodbakjes met krabsalade. Het ‘kruidige’ zit ‘em in de roerbakolie met sambal waarmee de sneetjes brood worden bestreken. voorbereiding broodbakjes:

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C. Roer de sambal door de roerbakolie. Halveer de sneetjes en verwijder de korstjes. Rol met deegroller de sneetjes uit.
  • Bestrijk de sneetjes met de olie en druk elk sneetje met de oliekant in een holte van een muffinvorm (doorsnede holtes ca. 3-4 cm, 12 holtes in een vorm). Bestrijk ook de binnenkant van de sneetjes brood met de olie. . voorbereiding krabsalade:
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de krab fijn. Meng in een kom de krab met de mayonaise, tomaat, uienringetjes en koriander door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. .

Bereiding: bereiding broodbakjes:

  • Bak de broodbakjes in de oven in circa 5-8 minuten goudbruin. Laat ze op een taartrooster afkoelen. bereiding krabsalade:
  • Schep de krabsalade in de broodbakjes en garneer met een blaadje koriander en een klein schepje kaviaar.

Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 Renee Boogerd, Voorlichtingsbureau Brood Wijnadvies: een droge,witte wijn of een champagne of cava Goed wijntje: Freixenet Cava Seco - Cordon Negro Beter wijntje: Franz Künstler - Hochheimer Hernnberg - Riesling trocken Best wijntje: Château Coucheroy- Graves

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden