broodje hamburger met verse kruidenroomkaas

Ingredënt: rundergehakt Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 5 Bereidingstijd: 10 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

500 gram rundergehakt
1 ui (fijngehakt)
1 ei
2 eetlepels olie
4 sesambroodjes
4 blaadjes sla
2 tomaten ( in plakken gesneden)
2 zure augurkjes (in plakjes gesneden)
4 plakken jonge kaas
4 theelepels. mayonaise
4 theelepels tomatenketchup
zout
peper Voorbereiding: Maak het gehakt aan met ui, ei, zout en peper. Maak er 4 platte ballen van.
Snijd de broodjes doormidden. Bestrijk beide helften met de kruidenroomkaas.
Bestrooi de hamburgers met zout en Italiaanse tuinkruiden. Bereiding: Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de hamburgers in ca. 6 minuten bruin.
Snijd de augurken overlangs in reepjes. Leg die op de onderste helften van de broodjes die eerst met een slasoort bedekt zijn. Leg de hamburgers en de andere broodhelften erop.
Serveren met maïssalade en een 'Lekker Wijntje'®.
Als saus een pikante tomatensaus of ketchup erbij serveren. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1998 't Slagertje : Suzanne Korevaar, Voorlichtingsbureau Vlees. Wijnadvies: rode streek- of landwijn Goed wijntje: Marques de Tosos Reserva 1996 - Cariñena Beter wijntje: Côtes du Rhône - La Chasse du Pape - Rouge Best wijntje: E & J Gallo - Zinfandel - Sierra Valley

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden