broodje zondag

Ingredënt: ei Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 10 Ingrediënten:

    Boodschappen lijstje voor 4 personen



4 eieren
10 ml room
30 gram boter
50 gram gerapste kaas
1 tomaat
1 ui
200 gram magere spek
4 pistoletjes
Voorbereiding: Een simpel en lekker lunchgerecht!
Verwarm de oven voor op 225° C.
Besmeer de bakplaat met boter
Snij de ui fijn en snij de tomaat in kleine blokjes.
Kluts het ei samen met de room en meng vervolgens de ui en de tomaat er bij.
Bak de spekjes gaar met +/- 20 gram boter en bak vervolgens het ei mengsel mee. Maak hier een soort van krummel ei van. Bereiding: Snij de pistoletjes open en verdeel de zogenaamde krummel ei over de pistoletjes.
Bestrooi de kaas over de pistoletjes en leg ze op de ingesmeerde bakplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Wanneer het kaas gesmolten is en de pistoletjes lekker krokant zijn is het broodje zondag klaar.
Eet smakelijk! Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 Mirjam Grijpstra, Interwines.nl Wijnadvies: De wijnkeuze is afhankelijk van de wijnkeuze bij het hoofdgerecht. Deze preveleert bijna altijd. Anders: Een frisse witte wijn Goed wijntje: Penfolds - Rawson's Retreat Bin 21 - Sémillon / Chardonnay / Colombard Beter wijntje: Veuve Amiot Brut - Méthode Traditionnelle - Saumur Best wijntje: Henriot - Champagne Souverain Brut

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden