bruine bonensoep van Marianne

Ingredënt: bruine bonen Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 30 Bereidingstijd: 15 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 2 tot 3 personen

2 pakjes ossestaartsoep
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
350 gr. boeren soepgroenten
2 blikken tomaten met sap
1 blikje tomatenpuree
wat blaadjes laulier
Italiaanse keukenkruiden zout en peper (voor de liefhebbers wat cayennepeper)
3 liter water
4 bouillonblokjes
2 potten bruine bonen
1 rookworst
4 ons gehakballetjes Voorbereiding: Neem een ruime soeppan. Snij de uien en paprika's in kleine stukjes.
Maak de pakjes soep aan met het water volgens gebruiksaanwijzing.
Voeg de boullionblokjes toe.
Als de soep kookt voeg dan alle groente en kruiderijen toe + de tomaten en puree.
Laat dit ongeveer 15 min koken. Bereiding: Maak nu de gehaktballetjes met zout en peper ( en eventueel nog wat andere smaakmakers) aan en voeg bij de soep.
Snij de worst in plakjes en doe die ook bij de soep.
Voeg op het laatst de bruine bonen toe, want deze zijn al gaar en hoeven alleen nog maar op te warmen.
Serveer deze heerlijke soep met wat lekker brood en boter en u heeft een complete maaltijd. Eet smakelijk!

U kunt deze soep ook van echte vers getrokken ossestaartbouillon maken maar dit is niet echt noodzakelijk. Oorsprong recept en illustratie: Recept:© 2001 Caroline Boas, Interwines.nl Wijnadvies: eenvoudige, witte streek-of landwijn, bier of een lichte rode wijn Goed wijntje: Warsteiner - Premium Pilsner (flesje 30 cl) Beter wijntje: Kloof en Dal - Steen - Coastal region Best wijntje: Chapelle d'Or

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden