Bubbel-telefoon

  • Geplaatst op
  • Door John Bindels
  • Geplaatst in John Bindels
  • 0

Ook zo’n last van die  telefoon-sprinkhanen? Ze bellen geheid op momenten die je liever aan iets anders besteedt. Met van die half ingeslikte mitrailleursalvo-zinnen, die je kommaloos irriteren. Afgelopen week rinkelde zo’n huurling  zich weer m’n prive-leven binnen.’ Met-Dirkjan-van-Proeflust-bureau-voor-wijnconsumptie-onderzoek’, toeterde het in mijn beste oor. ‘Zeggutnogis’, riep ik terug,’maar-nou-graag-verstaanbaar’ En toen kwam het: Proeflust was op zoek naar ‘vrijwillige’ bubbeldrinkers. Die zouden, opeengepakt in een belletjes-panel, geregeld ‘beoogde’ supermarkt-bruis moeten gaan doorproeven op genietbaarheid.
 
Doelend op dat laatste vroeg ik de sprinkhaan: ‘Komt die daar dan voor?’ Waarna het een tijdje stil bleef, want gevatheid zat niet in het opleidingspakket. Na zo’n 10 seconden vroeg het commercie-insekt: ‘Voelt u daar iets voor? Dan laat ik de papieren sturen’
 
Die heb ik voor de lol eens laten komen. Eerst vragen ze al die lijfcijfers voor het sociale concentratiekamp. En twee vragen verder: of ik wel eens eerder ergens bubbel-proefvrijwilliger was geweest. Zeer wel, bij de betere concurrentie.  En had ik ook  voorkeuren? Absoluut, voor de duurste merken. Spit er mijn wijnleven op Google maar eens op door. Daar staan ook nog bubbelcolumns van jaren geleden op. Toen zelfgezalfde nepvorsten in wijnig Neerland nog vonden dat je niet kon proeven als je eerbiedwaardig geachte flessen voor schuim versleet.
Af en toe kom je die namaak-adel nog wel eens tegen in keuringsdiensten van ingezonden waren. Daar hangen ze dan de mousserende grootmeester uit, die zich als dagloner heeft laten charteren voor een  gefabriceerde uitslag. Bij supermarkten lijkt mij een vette winst ook belangrijker dan het schertsoordeel van zo’n proefpeloton, dat er hoogstens zit om  de reclame te stofferen. Daarom leen ik mij niet voor zo’n gesouffleerde bubbel-‘sharia’. Ook niet als er een rekkelijkheidsbonus aan vast zit.

          

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden